lunes, 2 de septiembre de 2013

As mil e unha maneiras de facer verduras recheas… III Xornada do curso de cociña



Trinta persoas degustando todo tipo de verduras recheas e acompañadas coa mellor salsa que se poida pensar: Cebolas, cabaciño, berenxena, … tamen feitas con tempura,

… iso fou mais que un curso,…¡iso foi unha festa gourmet! 


As non sempre polpulares acelgas foron irresistibles recen sacadas do forno con ese queixo derretido por riba, e a tempura feita con auga conxelada (por fin desvelousenos o segredo)


Xudia verde, champiñón, espinaca, flores de cabacin, berenxena, calabacin, cebola… ¡calqueira verdura vale para rechear ¡  

Como colofón, un bizcoito de zanahoria con especias para rechuparse os dedos…


Deicamosvos a receita, para quen precise perderlle o medo á repostería,..


230 gr. de harina                                                            
50 gramos azúcar moreno                                         
150 gr azúcar moreno
150 gr azúcar blanco
1 yogur
1 sobre de levadura
½ cucharilla de bicarbonato
1 cll. Especies (canela, jengibre, clavo, nuez moscada, cardamomo)
100 cc aceite de oliva suave
300 gr zanahoria rallada
50 gr almendra picada
5 huevos
Batir os ovovs, iour, aceite e azúcar, con axuda dunha espátula mézclarlla a fariña, especies, levadura, almendra e zanahoria. Cocer a 180º durante 40 -45 mn.

E... A PARTIR DE AGORA, AS CLASES SE TRASLADAN ÓS VENRES ÁS CINCO DA TARDE, XA QUE A VOSA ASISTENCIA FIXO QUE TODOS QUEDARAMOS CON GANIÑAS DE MAIS... ASI QUE NON O PERDADES... ESTE VENRES, O MENU SERÁ: Crepes de acelga, pastel de verdura y helado de pepino.



No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada